Thaiföld beutazási szabályok 2021.november 1-jétől

 

A 2021.nov.1-től érvényes "Test and Go" program Thaiföldön, a "Thailand Pass".

 

A feltételeknek megfelelő, biztonságos (zöld, legfeljebb narancssárga, nem vírusvariáns) országokból érkező, teljes körűen beoltott utazók belépése (01.11.21-től).

 

Előfeltétel:

 

- A 63 jogosult ország bármelyikéből érkező utazóknak az elmúlt 21 egymást követő napot a felsorolt biztonságos ország egyikében kell eltölteniük.

- Az utasoknak a COVID-19 elleni teljes védőoltásban kell részesülniük legalább 14 nappal az utazás előtt. A jóváhagyott vakcinákból a vegyes oltások is megengedettek. Kérjük, vegye figyelembe az oltások között eltelt időre vonatkozó részletes előírásokat.

 

 Thailand Pass FAQs - ร ะ ทร วงก าร ่างประทศ  (mfa.go.th)  DOKUMENTÁCIÓ a 7.pont alatt.

   Azoknak az utasoknak, akik felgyógyultak a Covidból, a gyógyulást követő 3 hónapon belül be kell   oltatniuk magukat és erről be kell mutatniuk az igazolást.

 

A 12 év alattiak oltás nélkül is beutazhatnak az országba gyámjuk kíséretében.

 

  A feltételek a következők, illetve a következő dokumentumok szükségesek a     belépéshez:

 

- Útlevél (még legalább 6 hónapig érvényes)

- Oltási igazolás QR-kóddal (digitális oltási bizonyítvány kinyomtatva)

- Egészségbiztosítás, beleértve a COVID-19-et is,

  legalább 50 000 USD fedezettel (angol nyelvű igazolás közvetlenül a biztosítótól).

    A thaiföldi állampolgároknak nincs szükségük biztosításra.

  - A repülőtér és a szálloda közötti transzfernek az érkezést követő 2 órán belül meg kell történnie, amelyet SHA plus tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltatónak kell végeznie, és előre le kell foglalni. Az SHA plusz minősített szállást QR-kóddal kell igazolni (a DER Touristik küldi a foglalás után)

 A DER Touristik által kínált valamennyi szolgáltatás tanúsítvánnyal rendelkezik.

- Szállásfoglalás legalább egy éjszakára (és annak visszaigazolása) egy "SHA plus" minősítésű szállodában (a szálloda legfeljebb 2 óra transzferidőre lehet a nemzetközi érkezési repülőtértől). Körutazásra induló utasok esetében további 1 éjszakai tartózkodás szükséges.

 

Az utasoknak addig kell a szállodai szobában maradniuk, amíg a végleges negatív teszteredmény meg nem érkezik. Addig nem lehet személyes kapcsolatot létesíteni olyan személyekkel, akik más módon léptek be az országba, vagy már ott tartózkodnak.

 

- Negatív PCR-teszt (1 évesnél idősebb gyermekek esetében is) legkésőbb 72 órával az indulás előtt (angol nyelven).

- A közvetlenül az érkezést követő RT-PCR COVID-19 teszt elvégzéséhez időpontfoglalás-igazolás

(1 éves kortól gyermekek számára is). A vizsgálatot előre ki kell fizetni.

Továbbá kap egy gyorstesztet az önvizsgálathoz (ATK), amelyet a tartózkodás 6. vagy 7. napján vagy a tünetek megjelenésekor kell elvégezni, és az eredményt fel kell tölteni a MorChana App-ra (magyarázatot lásd alább).

 

 

 

A PCR és az önvizsgálat ára kb. THB 2.000-3.000/fő.

 

Érkezés Phuket repülőtérre: A PCR-tesztet a repülőtérre érkezéskor végzik el, és online foglalható és fizethető a https://www.thailandpsas.com / oldalon. A jelenlegi ár 2400 THB.

Ezt követően a transzfer közvetlenül a lefoglalt szállodába történik.

 

Érkezés Bangkok és Koh Samui repülőterére: A transzferre közvetlenül az érkezés után kerül sor (max. 2 órán belül). A lefoglalt szállodától függően a PCR-tesztet vagy egy útba eső kórházban, vagy a szállodába érkezéskor végzi el szakképzett egészségügyi személyzet.

 

 

PCR-teszt kb. THB 2,000 - THB 3,000. További értesítésig a foglalást és annak visszaigazolását a DER Touristik intézi.

 

A Hua Hin/Cha Am, Rayong/Koh Samet, Koh Chang, Chiang Mai városokba utazóknak a Thaiföldre érkezést követő első éjszakára szállodai csomagra van szükségük Bangkokban.

 

Kérjük, mindig vegye figyelembe a légitársaság hatályos előírásait is!

 

További információk a Thailand Pass-ról: Thailand Pass FAQs - ร ะ ทร วงก าร ่างประทศ  (mfa.go.th)

 

A Thaiföldre érkezés előtt:

 

Online regisztráció Thailand Pass https://tp.consular.go.th/.

 

Checklista a Thailand Pass-hoz

 

Útlevélmásolat (ami még legalább 6 hónapig érvényes) scan, pdf vagy fotó

Oltásigazolás QR Code-dal (digitalis oltási igazolás) scan, pdf vagy fotó

Egészségbiztosítás, beleértve a COVID-19-et is, legalább 50 000 USD fedezettel (angol nyelvű igazolás közvetlenül a biztosítótól) scan, pdf vagy fotó

 

Szállásfoglalás visszaigazolása SHA plus minősítéssel rendelkező szállodába (legalább 1 éjszaka) (DER Touristik voucher)

 

(DER Touristik szálloda megerősítése)

Az érkezéskor kötelező RT-PCR COVID-19 teszt időpontjának és fizetésének igazolása (nyugta- receipt).

 

 

Negatív PCR-Test 72 órával az indulás előtt (angulul). (Az eredményt induláskor és belépéskor be kell mutatni.)

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a belépési engedély megadása, a dokumentumok benyújtását követően 7 munkanapig is eltarthat. Kérjük, időben kezdje meg regisztrációját!

 

 

 

 

Belépés és tartózkodás

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a belépéskor minden szükséges dokumentumot be kell mutatni fizikailag, azaz nyomtatott formában.

 

Érkezés előtt vagy érkezéskor az utazóknak le kell tölteniük a MorChana alkalmazást a GPS nyomkövetéshez (nincs szükség adatmennyiségre a helyszíni követéshez) és a PCR teszt eredményének továbbításához. Ez feltétlenül szükséges, ha nem tartja be, magas büntetésre számíthat. A mobiltelefonnal nem rendelkező utazóknak érkezéskor fel kell venniük a kapcsolatot a hatóságokkal.

Ezenkívül van egy rövid állapotfelmérés is, amelyet a belépéskor automatikusan elvégeznek.

(Hőmérséklet mérés.)

 

Ezen túlmenően a helyszínen való tartózkodás során a hatósági védőintézkedéseket szigorúan be kell tartani. A napi életben számos korlátozására kell számítani. A nyilvános helyeken és a szállodában kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A szokásos higiéniai és távolság tartási szabályok érvényesek.

 

Új intézkedések és rendelkezések bármikor lehetségesek.

 

Thaiföldre vonatkozó jelenlegi szabályozás:

Szigorúan be kell tartania a DMHTTA óvintézkedéseit: D - Távolságtartás, M - Maszk viselése, H - Kézmosás, T - Hőmérséklet-ellenőrzés, T – COVID-19 teszt.

 

PDF letöltése